1/18 ModelCarLife

1/18 ModelCarLife

Az Alvilági Merci - Mercedes Benz C140 CL600 V12 (1/18 Norev)

2020. május 28. - ModellDealer

A W140 illetve a C140 azaz a Merci, amiben a legtöbb embert vagy lelőtték vagy egyszerűen felrobbantották, szóval ezek igazi alvilági emberek voltak a 90-es években, példának fel tudom hozni Fenyő Jánost. 
Nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy akkoriban az ehhez hasonló maffia tagok körében volt ez a Mercedes elterjedve.

A képen: Mercedes Benz C140

Korábban írtam a W140 S600 V12-ről. Igazából nagyon nem is kell kifejtenem magáról az autóról semmit, mert szinte ugyanazok az extrák találhatók benne mint a nagy testvérében is. 

Egy kis érdekesség: 25 évvel ezelőtt készült el az első szériagyártású autó, amelyet elektronikus menetstabilizáló rendszerrel (ESP) szereltek. A Mercedes-Benz W140 S600 Coupé ezzel beírta magát az autós történelemkönyvekbe, a Bosch és mérnökei pedig büszkén segítettek neki ebben! A rendszer azóta is sokat fejlődött. Az elmúlt két és fél évtizedben több ezer életet mentett meg, ma pedig már szinte a világ minden táján alapfelszereltségként szerelik a személyautókba!

És pontosan ezekért a dolgokért mondom mindig azt, hogy az összes autógyártó közül a Mercedes az, ami igazán bemutatja mi is az igazi minőség és kényelem. A Mercedes sosem a mennyiségre hanem a minőségre, a presztízsre megy ha úgy tetszik.

Szóval a modell:img_9063.JPG

A Norev mint azt sokan tudjuk nem a legfelsőbb kategóriás gyártókhoz soroljuk, én inkább a közép-felső kategóriának nevezném ezt a gyártót, hogy miért? 

img_9067.JPG

Az tény, hogy az AutoArthoz az életben sem fog felérni, de nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy ha a Norev ki akarja magából hozni a legtöbbet, akkor az meg is mutatkozik a modellen. Ilyen például ez a CL600.
Nézzük csak meg akár a lámpákat, a hűtőmaszkot, az emblémát vagy a rendszám arányosságát, oda tette magát ennél az autónál a gyártó.

img_9065.JPG

Egyedül a motorblokkra mondhatnám azt, hogy a Bálna, vagyis a W140 blokkja szebben kidolgozott.img_9059.JPG

A tipikus 80-90s évekből ismert Bruno Sacco dizájn. Gyönyörű vonalvezetés.

img_9061.JPG

Gyönyörű 18"-os felnik

img_9068.JPG

A beltér kidolgozása parádés lett

img_9072.JPG

Minden egyes kapcsoló helyet kapott a műszerfalon illetve a középkonzolon, és mint látható fa markolatú kormányt sem hagyta ki a Francia gyártó, a Norev.

img_9080.JPG.

img_9073.JPG

Minél többet nézegetem ezt a modellt annál jobban tetszik, a hátulját is nagyon szépen kidolgozták. 

img_9074.JPG

img_9076.JPG

Csomagtér is szépen kidolgozott, itt például láthatjuk a CD tárat, vagy az elakadásjelző háromszöget.

 

Ennyi lett volna a mai posztom, ha érdekel ez a téma iratkozz fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://modelautoworldbysteven.blog.hu/api/trackback/id/tr3315727570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása